Top 15 Situation with reactions asked in SSB Interview

Top 15 Situation with reactions asked in SSB Interview

1. While going to his village on a bicycle, he met with a serious accident resulting into serious injury to the pillion rider and damage to his vehicle. He…..

Ans. He gave first aid to injured, took him to nearest hospital leaving his vehicle locked behind.

2. While going to his college on bicycle, he was hit by a car. He……

Ans. He balanced his movements, noted down car number, reported traffic police, continued his journey.

3. Moving on a bicycle with his brother, towards his village, he suddenly found that the vehicle got punctured and his brother was running high fever, no public transport was available there.
He……

Ans. He took lift from a passer by vehicle (bullock cart/tractor), took his brother to nearest doctor on the way, got bicycle repaired, went home.

4. Returning from picnic, he had to cross the river with his friends and he found that the temporary bridge had collapsed. He……….

Ans. He motivated his friends, swam across the river, reached the destination.

5. Going over the bridge of a river along with his friends, he found some of them had already crossed the bridge when suddenly the bridge collapsed. He……………

Ans. He arranged boat for the remaining, crossed the river, reached the destination.

6. While crossing the river he found his boat overturning in the
mid of the river. He……….

Ans. He jumped out, swam across the river.

7. While crossing the river in a boat, he found the boar has developed a leak/hole and water started coming in. He…………….

Ans. He plugged the leak with cloth, threw water with bucket, continued boating crossed the river.

8. Due to heavy rain the river was rising and he had to cross the river to reach his village. He……..

Ans. He waited till rain stopped, then crossed the river by boat.

9. While going college, he saw fire in a building, people were panicking. He………..

Ans. He pacified the people, switched off the mains, used fire extinguishers, called up fire brigade, rescued people from fire, admitted them to nearest hospital.

10. He is urgently needed of money. He………..

Ans. He borrowed money from friend, did the work, returned money on time.

11. He had a need for money for a long duration. He……………

Ans. He took up part time job or tuitions, continued studies, got job and helped the family.

12. One of his friends needed money. He……………

Ans. He helped them financially or arranged money for them.

13. While playing a hockey match, he twisted his ankle very badly. He………………

Ans. He took first aid, continued playing and won the match.

14. As the captain of his team, he found his players rather discourage while playing a match. He……………

Ans. He encouraged them, played the match and won it.

15. During his doubles match, he found his partner missing. He…………..

Ans. He took the substitute player, played the match and won it.

No comments