INET Exam 2020 Exam Review: Check Here

INET Exam 2020 Exam Review: Check Here

INET Exam 2020 Exam Review: Indian Naval Entrance Test (INET) was conducted on 8th Feb 2020 by the Indian Navy for induction of officer candidates. This was the second time that such INET exam was conducted for the officer cadre for the various branches of the Indian Navy. Many defence aspirants of the Indian Navy appeared for the online exam on 8th Feb 2020. According to the reviews of the aspirants, the level of navy INET exam was moderate level, more like CDS. There were 100 questions in the paper and 4 marks were awarded for the correct answer and 1 mark was deducted for the wrong answer. INET exam has a section cut off and one needs to clear all the section to pass the INET exam, the INET sectional cut off is 40%. 

Courses for which INET exam was conducted:

Naval Orientation Course (NOC) Regular Branches – Pilot / Observer / Air Traffic Controller / Naval Armament Inspectorate Cadre / Logistics / Education / Information Technology / Technical (Engineering & Electrical)


INET 08 Feb 2020 Questions and Answer 


SHIFT-1 Morning 10.00am to 12.00am 


1. First Indian member of British parliament .

Ans: Sir Dadabhai Naoroji Dordi also known as the "Grand Old Man of India"

2. Which Country prime minister attend namami brahmaputra river festival ?

Ans: Bhutan

3. EEU full form?

Ans: Eurasian Economic Union 

4. Who is the First Chief of Defence Staff?

Ans: General Bipin Rawat

5. Which City named UNESCO World book capital 2019?

Ans:Sharjah named World Book Capital 2019

6. What is the motto of G4?

Ans:The G4 nations comprising Brazil, Germany, India, and Japan are four countries which support each other's bids for permanent seats on the United Nations.

7. Who is the Author of Geet Govinda.

Ans:The Geet Govinda(Song of Govinda) is a work composed by the 12th-century Indian poet, Jayadeva.

8. What is the currency of Myanmar? 

Ans:The kyat is the currency of Myanmar. It is often abbreviated as "K" or "Ks"

9. Michael Jordan related to which sport?

Ans: Basket Ball

10. Which state has given Kalidas summon award?

Ans: Madhya Pradesh

11. What is the capital of Zimbabwe?

Ans:The capital and largest city is Harare.

12. Bhagavata mela folk Dance related to which state?

Ans:Tamil Nadu (Tanjore)

13. Satluj Yamuna Link canal dispute between which two states?

Ans:Between the states of Punjab and Haryana.

14. What is the main feature of Indus valley?

Ans:Drainage system

15. Who was Awarded Nobel peace prize of 2018.

Ans:The 2018 Nobel Peace Prize was awarded to Denis Mukwege and Nadia Murad "for their efforts to end the use of sexual violence as a weapon of war and armed conflict"

16. Which is the Indian National Heritage Animal?

Ans:The Elephant

Indian elephant is the national heritage animal of India since October 22, 2010. India's Environment Ministry has declared the elephant a National Heritage Animal in order to increase protective measures for the country's nearly 29,000 elephants

17. Who is the flag bearer in commonwealth games 2018?

Ans: Shuttler P.V. Sindhu has been named the flag-bearer of the Indian contingent for the opening ceremony of the Commonwealth Games 2018.

18. Path to development book written by?

Ans: Akshay Ramanlal Desai

19. Which place has highest rainfall in India?

Ans: Mawsynram of Khasi Hills in Meghalaya, North East India, has the title of being the wettest place of India and of the world. 

20. Solid to gas ?

Ans:Sublimation is an endothermic phase transition in which a solid evaporates to a gas

No comments